Εισαγωγή στερεών τροφών: Το επόμενο βήμα

Εισαγωγή στερεών τροφών: Το επόμενο βήμα

Εισαγωγή στερεών τροφών στην διατροφή του μωρού σας

Καθώς τα μωρά πλησιάζουν τον 6ο μήνα από την γέννησή τους, οι γονείς ανησυχούν πως θα ανταπεξέλθουν σε αυτό το νέο αναπτυξιακό στάδιο του μωρού τους. Και τότε πολλά ερωτήματα γεννώνται.. Ξεκινώντας λοιπόν ας απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα:

 Πώς το μωρό είναι έτοιμο να δοκιμάσει τις στερεές τροφές ;

Γιατί ο παιδίατρος μας συμβούλεψε να ξεκινήσουμε την εισαγωγή στερεών τροφών από τον 4ο μήνα ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας λέει από τον 6ο μήνα;

Είναι το γαστρεντερικό σύστημα του μωρού έτοιμο να δεχτεί στερεές τροφές και αν ναι ποιες;

Θα αντιμετωπίσει προβλήματα δυσκοιλιότητας ή κολικών εξαιτίας κάποιων τροφών;

Υπάρχει “κατάλληλο φαγητό” στην “κατάλληλη ηλικία”;

Όταν ένας γονιός αναγνωρίσει τα παραπάνω αναπτυξιακά βήματα στο μωρό του, το μωρό είναι έτοιμο να δοκιμάσει στερεές τροφές. Αυτό συνήθως συμβαίνει μεταξύ 4ου και 6ου μήνα.

Ωστόσο πρέπει να θυμάστε ότι τον θηλασμό τον συνεχίζουμε γιατί το μητρικό γάλα είναι η βασικότερη πηγή όλων των απαραίτητων συστατικών για το μωρό σας!! 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ link ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ : 

https://www.powtoon.com/online-presentation/ghAcCFqXVpG/?utm_campaign=facebook%2Bshare%2Bby%2Bowner&playOnLoad=1&utm_content=ghAcCFqXVpG&utm_po=22670307&utm_source=player-page-social-share&utm_medium=SocialShare&mode=movie#/

Πηγές:

  1. https://www.breastfeedinginc.ca/solid-foods-babys-next-adventure/
  2. CDC – Centers for Disease Control and Prevention https://www.cdc.gov/ncbddd/actearly/milestones/milestones-6mo.html
  3. http://e-paidiatros.eu/textdb.htm