Σχετικά με μένα

Oνομάζομαι Έλενα Ντρίγιου, είμαι φαρμακοποιός με μεταπτυχιακές σπουδές στο «Clinical Drug Development» στο Queen Mary University του Λονδίνου και Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού (IBCLC).

Αρκετά χρόνια πριν, μια κοντινή μου φίλη αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες κατά το θηλασμό του μωρού της, του μικρού τότε! Ευρυπίδη. Τότε λοιπόν ήταν και η πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο όμορφο είναι να είσαι μαμά και ακόμα πόσο πιο όμορφο και σημαντικό είναι να θηλάζεις το μωρό σου! Έτσι παράλληλα με την εργασία μου ως φαρμακοποιός, ξεκίνησα την εκπαίδευσή μου στο «Αττικό» Νοσοκομείο Αθηνών στο τμήμα της Νεογνολογίας. Μετά από χρόνια εκπαίδευσης και διαβάσματος, έδωσα τις παγκόσμιες εξετάσεις και απέκτησα τον τίτλο του «Διεθνούς Πιστοποιημένου Συμβούλου Γαλουχίας –Θηλασμού IBCLC ».

Mέσω αυτού του blog…

Αν και η γαλουχία είναι μια από τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, μπορεί κάποιες φορές να μην είναι εύκολη υπόθεση.

Ενημερώνω τις νέες μαμάδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, παρέχω tricks & tips για την ορθή αντιμετώπιση προβλημάτων.

Όμως, κάθε μαμά και κάθε μωρό είναι μια ξεχωριστή ιστορία.
Ο θηλασμός δεν είναι απλά τεχνική. Είναι ένα σύνολο συναισθημάτων και πλάνου.
Μπορεί μια μαμά να θέλει να θηλάσει για λίγους μήνες και μια άλλη να συνεχίσει για χρόνια.

Η δουλειά μου λοιπόν ΔΕΝ είναι να κατευθύνω ή να κατακρίνω τις επιλογές σας αλλά να αφουγκραστώ τόσο τις δικές σας ανάγκες όσο και του μωρού σας και να σας συμβουλέψω ώστε να φτάσετε εσείς στο δικό σας στόχο. Και πως γίνεται αυτό;
Με σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες της κάθε μαμάς και έχοντας πάντα σαν αρχή ότι ο θηλασμός ΠΡΕΠΕΙ να είναι μια ευχαρίστηση και όχι ένας ψυχαναγκασμός.

Ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τον θηλασμό και μπορεί να βοηθήσει ένας Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC;

 1. Διατροφή εγκυμονούσας και θηλάζουσας μαμάς
 2. Ανατομία στήθους/ θηλών που μπορεί να δυσκολεύουν την μαμά στον θηλασμό, όπως εισέχουσες θηλές, πολύ μεγάλο στήθος, πολύ μικρό στήθος κ.α.
 3. Παθολογία στήθους, όπως πληγωμένες θηλές, μυκητίαση, υπερφόρτωση, μαστίτιδα
 4. Ανεπαρκής παραγωγή μητρικού γάλακτος
 5. Υπερπαραγωγή μητρικού γάλακτος
 6. Σύγχυση θηλών
 7. Χρήση βοηθημάτων για τον μητρικό θηλασμό (θήλαστρο, SNS, κοχύλια κ.α.)
 8. Αντιμετώπιση δυσκολιών στον θηλασμό λόγω αυτοάνοσων νοσημάτων και αλλιεργιών
 9. Tips για τον θηλασμό νεογέννητου μωρού και ενός μεγαλύτερου παιδιού, το λεγόμενο tandem feeding
 10. Επαναγαλακτισμό
 11. Απογαλακτισμό και εισαγωγή στερεών τροφών
 12. Growth spurts
 13. Αντιμετώπιση μιας ασθένειας (κρυολόγημα, ίωση) του μωρού ή της μαμάς και συνέχιση του θηλασμού
 14. Φαρμακευτική αγωγή και θηλασμός
 15. Πρόκληση γαλουχίας σε περιπτώσεις υιοθεσίας
 16. Μητρικός θηλασμός και επιστροφή στην εργασία
 17. Συντήρηση μητρικού γάλακτος