Κλάμα: Ώρα για φαγητό ή φυσική απάντηση;;;

Κλάμα: Ώρα για φαγητό ή φυσική απάντηση;;;

Όταν κλαίει, θέλει να φάει ;;;

Αγαπημένη μου μαμά, αυτό είναι από τα πιο συχνά λάθη που όλες οι μαμάδες κάνουν και όχι άδικα καθώς τις περισσότερες φορές έχουν την λάθος πληροφόρηση!
Παρακάτω θα δείτε ένα πολύ επεξηγηματικό πίνακα για το πότε είναι η καλύτερη ώρα για να θηλάσετε.

Όταν το μωρό μας ανοίγει το στοματάκι του, βάζει τα χέρια μέσα στο στόμα, ή γυρνάει το κεφάλι του ψάχνοντας κάτι… ΤΟΤΕ είναι η κατάλληλη στιγμή να το θηλάσουμε.


Το κλάμα δεν είναι σημάδι ότι το μωρό μας πεινάει; σημαίνει αγανάκτηση.

Προσπαθούμε να αποφύγουμε να αφήσουμε το μωρό μας να κλάψει πριν τον θηλασμό. Όταν κλαίει, είναι εκνευρισμένο, που σημαίνει δεν κάθεται στο στήθος μας, τραβάει την θηλή με αποτέλεσμα πολλές φορές να την πληγιάσει και περνάει αρκετή ώρα πάνω στο στήθος μέχρι να καταφέρετε να το ηρεμήσετε και εν τέλει να φάει. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, δηλαδή να θηλάσουμε το μωρό όταν κλαίει γιατί πχ. ήμαστε στο μπάνιο ή μας είχε πάρει ο ύπνος, τότε τοποθετούμε το μωρό μας δέρμα-με-δέρμα και προσπαθούμε να το ηρεμήσουμε λιγάκι πριν το βάλουμε στο στήθος. Με το που το βάλουμε στο στήθος μας, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ορθή στάση του μωρού στο στήθος μας και στο άνοιγμα του στόματος γύρω από την θηλαία άλω και την θηλή.

Υπάρχουν άλλοι λόγοι που ένα μωρό κλαίει ;;;

ΝΑΙ! Ένα μωρό μπορεί να κλαίει γιατί θέλει αλλαγή πάνας ή θέλει αγκαλιά ή θέλει την σημασία σας ή έχει κολικούς ή απλά κλαίει!!!

Άρα: Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του μωρού μας γιατί κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετικές..

Ο θηλασμός ΔΕΝ πρέπει να πονάει!
Ο θηλασμός είναι για όλες τις μαμάδες του κόσμου!!!
Trust your guts and everything is going to be OK!!


Ντρίγιου Έλενα

Φαρμακοποιός MSc IBCLC

Συστεγασμένα Φαρμακεία Ντρίγιου